Midsommar.

Aaah blir galen på detta borrande alltså!! Dom håller på att fixa med balkonger här och det låter som in i helvete! :/

Hur som helst. Midsommar. Blev inte helt som planerat på grund av vädret. Men en trevlig kväll med vänner fick vi i alla fall. :) I love flowers.Har fått en liten nyförälskelse i blommor. Älskar blommor! Ska nog börja köpa en bukett lite i bland. Det är ju så fint!

Sommarliv.Middag för en. Men imorgon kommer han hem igen. :) och midsommar närmar sig. Det mååååste bli fint väder. Men det ser inte lovande ut. :( 

Och just nu drömmer jag mig bort till en uteservering en varm sommarkväll. Måste ske snarast. :)


Birdcage

Gjort en liten uppdatering på min uteplats. 


Det nya är alltså fågelburen på bordet. Och den orangea blomman, som tidigare stod på bordet, fick hamna på golvet bredvid lyktan som plockades ut idag. :) 

Flowers.


Planterade på uteplatsen i måndags! :) 
Har ju i alla år kört ljusrosa och vitt men kände för något nytt denna sommar. Var egentligen ute efter vitt, orange och ljus turkos men hittade inga turkosa så detta fick det bli; vitt, orange och stark rosa. :)
Fläskigt färgstarkt och glatt! Jag gillar det! (Hahahahahaha fläskigt?! Läste igenom inlägget efter att jag postat det och såg att det stog fläskigt?! Hahaha hur fan kom det ordet in? Det måste ju bara få stå kvar! :'D)

Så här blev det;

Jordgubbsvin.

Fyyyy helvete vad jag är uttråkad!! Vill gö nå!!!!!?? :| 

Men nu titta solen fram iaf. Ska alldeles strax käka tänkte jag så då får tallriken följa med ut på uteplatsen. :)

Har passat på att uträtta lite ärenden idag när det var molnigt. Bland annat så var jag till systemet inför midsommar så är det klart. 


Två jordgubbsvin! :) fresita har jag testat förut så det vet jag är gott. Wild strawberry har jag aldrig smakat men jag tror stenhårt (hoppas) på att det är göttans. ;p 
Sveriges nationaldag.

Ingen lunch ute i det gröna, ingen jordgubbstårta och ingen flagga hissad i topp (har ju ingen Höhö). Men det känns helt okej ändå!


Passar på att njuta nu när solen letat sig fram. Ska sen in och laga mat, lax med bulgur. Gott!

Sen blir det nattjobb hela helgen. Trist, men det är sista natthelgen på hela sommaren nu! :D 

Längtar till friveckan också. Går av måndag morgon. Så bara jag fått sova lite tänkte jag åka ut till torsång och införskaffa mig blommor och plantera på uteplatsen! Så roligt! Har i alla år kört rosa och vitt men tror jag skippar det i år. Har en ide på vad jag vill ha, så får se om jag hittar blommor i passande färger. :) 

Ha en fin dag alla!

DIY ; scrunchbutt

Då tänkte jag visa er hur man gör en scrunchbutt-bikini! Trenden som nu har tagit sig till Sverige och man ser det bara mer och mer! 

När jag för ett par år sedan fastnade för detta så var dom svåra att få tag på, var dyra och jag fick lov att beställa från USA. Men idag finns dom hos billigare märken här i Sverige. Dock inte i lika stort utbud som 'vanliga'. 

Men som sagt, det är inte svårt att fixa till själv! :) finns olika metoder men det var på detta sätt jag gjorde mina:Vad du behöver: 
- linjal eller annat att mäta med
- sax
- penna att markera med
- sytråd i så passande färg som möjligt som bikinitrosorna (jag hade vanlig sytråd men tror det skulle bli jättebra med en elastisk tråd också, då kanske det skrynkliga bli töjbart också?)
- synål
- knappnålar
- smalt resårband
Ja, och så självklart en bikinitrosa. ;p Så detta är då förebilden. 
(Tips: ta ett par gamla bikinitrosor och testa på först.)- Knyt upp banden eller vänd den ut och in. 
- mät upp mitten och rita ut ett streck så långt ner du vill att det ska skrynkla sig. Jag gjorde som ni ser på bilden, ända ner till sömmen. Men var noga med att det blir i mitten!
- klipp av en bit resår i samma längd som strecket du ritat upp. Men tänk på att det hellre får bli lite för lång än för kort. Jag la på några millimeter och den blev ändå inte för lång när jag sytt fast den. Men skulle den bli för lång är det bara att klippa av det överblivna. 
- fäst sedan resårbandet över det utmålade strecket som bilden visar. Fäst resårbandet ordentligt uppe vid bikinitrosans sömm. Sy en enkel raksöm rakt ner. Jag tog tre sömmar åt gången och .... dra sedan igenom tråden helt och tryck upp tyget så det skrynklar sig.
Och så fortsätter du hela vägen efter resårbandet. När du gjort det fäster du slutet av tråden ordentligt igen så det inte går upp. Såhär ska det se ut när det är klart!

Och såhär blir trosan att se ut!


Lycka till ni som ska testa! :)


RSS 2.0